1058757.jpg

Pohja:

1 dl sokeria

4 dl jauhoja (2 dl perunajauhoja, 1 dl ruisjauhoja, 1 dl maissitärkkelystä)

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeri

1 dl juoksevaa margariinia (laktoositonta) tai ruokaöljyä

2 dl vettä

Täyte:

2 omenaa lohkoina

Muruseos:

½ dl perunajauhoja

1-2 rkl fariinisokeria

3-4 rkl ruokaöljyä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita rasva ja vesi keskenään ja sekoita nopeasti jauhoihin sekaisin. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Levitä päälle omenalohkot. Sekoita muruseoksen aineet keskenään nyppimällä ja ripottele sitä piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Osviittaa piiraaseen sain Aatun apajilla -blogista.