1022751.jpg

Kermaperunat:

8 perunaa

½ pss pakastesipulikuutioita

valkosipulirouhetta

2 dl maitoa

2-4 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

Suikaloi tai viipaloi perunat ja laita ne sekä sipulikuutiot ja valkosipulirouhe voideltuun uunivuokaan ja kääntele sekaisin. Sekoita maito, 2 dl ruokakermaa ja suola ja kaada vuokaan. Paista 225 asteessa n. 1,5 tuntia. Jos perunat kuivuvat liikaa, lisää paiston loppupuolella kermaa joukkoon.

Lihapullat:

1 prk kermaviiliä

1 dl korppujauhoja

1 tl jauhelihamaustetta

mustapippurirouhetta, suolaa

400 g jauhelihaa

1 muna

Kastike:

3 rkl öljyä

2-3 rkl vehnäjauhoja

5 dl lihapullien keitinlientä

ketsuppia

suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile pyöryköiksi. Kuumenna n. 8 dl vettä kiehuvaksi, nostele pyörykät veteen ja keitä niitä 20-30 min. Voit myös käyttää niitä paistinpannulla ennen keittämistä, että saavat väriä. Siivilöi 5 dl keitinvedestä talteen. Kuumenna öljy, sekoita vehnäjauhot ja anna tummua hetken aikaa. Sekoita liemi vähitellen joukkoon. Lisää ketsuppi ja mausteet, sekä hiukan vettä jos kastike jää liian paksuksi. Nostele lihapullat joukkoon, ja anna kiehua hiljalleen n. 10 min.

Lisukkeena voit tarjoilla esim. salaattia, jossa on raastettua porkkanaa, ananasviipaleita sekä raejuustoa.