588095.jpg

588094.jpg

Taikina:

250 g margariinia

1 prk (250g) maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

n. 150 g kinkkukuutioita

n. 100 g juustoraastetta

sinappia

persiljaa

oreganoa

Voiteluun:

1 muna

Sekoita pehmeään rasvaan maitorahka ja lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele hetken aikaa ja muotoile kelmun sisään suorakaiteeksi. Laita jääkaappiin. Sekoita kinkkukuutiot, juustoraaste, sinappi ja persilja. Ota puolet taikinasta ja kauli ohueksi levyksi. Jaa taikinapyörällä 2 x 4 paloiksi, laita palojen keskelle täytettä ja nosta toinen reuna kiinni toiseen reunaan niin, että saat kolmioita. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Ota loppu taikina ja kauli levyksi. Levitä loppu täyteestä levyn päälle niin, että reunoihin jää sentin pari tyhjää tilaa. Ripottele päälle vielä oreganoa. Kääri varovasti rullalle ja leikkaa n. 1 cm:n levyisiksi paloiksi. Nosta pellille leikkauspinta ylöspäin ja painele hyrriä hiukan. Voitele munalla ja paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.