550167.jpg

Lihapyörykät:

3/4 dl korppujauhoja

1,5 dl vettä

400 g jauhelihaa

1 sipuli hienonnettuna

1 muna

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1/4 tl valkopippuria

Kastike:

2 pss Ruskea kastike-aineksia

4 dl vettä

2 dl maitoa

2 dl ruokakermaa

(Maizenaa)

Valmista ensin pyörykät; sekoita vesi ja korppujauhot ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita loput aineet joukkoon ja muotoile palloiksi. Paista pannulla tilkassa öljyä tai uunissa 200 asteessa 20-30 min.                                                             Sekoita kylmään veteen ja maitoon kastike-ainekset. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää kerma ja lihapyörykät ja keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Jos tarpeen niin saosta, itse käytin Maizenaa. Tarjoa muusin kanssa.