Lihapyörykät:
3/4 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl valkopippuria
Kastike:
2 pss Ruskea kastike-aineksia
4 dl vettä
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
(Maizenaa)
Valmista ensin pyörykät; sekoita vesi ja korppujauhot ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita loput aineet joukkoon ja muotoile palloiksi. Paista pannulla tilkassa öljyä tai uunissa 200 asteessa 20-30 min. Sekoita kylmään veteen ja maitoon kastike-ainekset. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää kerma ja lihapyörykät ja keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Jos tarpeen niin saosta, itse käytin Maizenaa. Tarjoa muusin kanssa.
Kommentit