533340.jpg

n. 12 kpl lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl vettä

1 lihaliemikuutio

ketsuppia

suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

Valkokastike:

5 rkl rasvaa

1 dl vehnäjauhoja

n. 1 l vettä

suolaa

(juustoraastetta)

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vesi vähän kerrallaan joukkoon. Lisää mausteet ja anna kypsyä 5 min.

Sulata rasva ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Kaada maito hiljalleen hyvin sekoittaen joukkoon ja anna kiehua muutama minuutti hiljalleen koko ajan sekoittaen. (Lisää juustoraaste) Mausta ja anna jäähtyä.

Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan siten, että laita pohjalle ensin valkokastiketta, sitten jauhelihakastiketta ja sitten lasagnelevyjä, jatka samalla lailla mutta laita päälimmäiseksi valkokastiketta. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

533342.jpg

Kuten kuvasta näkyy, Lasagnesta tuli tällä kertaa kovin löysää, kastikkeet jäivät varmaankin liian löysiksi. Enkä myöskään antanut Lasagnen tekeytyä huoneenlämmössä ollenkaan, vaan aloitimme ruokailun samantien kun otin sen uunista. Mutta ei se haitannut, sillä melkein koko vuoka meni kerralla tyhjäksi! =) Seuraavana päivänä Lasagne olikin rakeenteeltaan normaalia.