512609.jpg

Pohja:

175g digestivekeksejä

75g margariinia

Täyte:

200g appelsiinituorejuustoa

1 dl appelsiinimehua

1 dl sokeria

2 keltuiaista

2 valkuiaista

6 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

3 dl appelsiinimehua

4 liivatetta

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, mehu, sokeri ja keltuaiset keskenään. Vaahdota erikseen valkuaiset ja kerma, lisää kummatkin vaahdot tuorejuustoseokseen. Kuumenna tilkka appelsiinmehua ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään vähintään 4 tunniksi. Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta pieni tilkka appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Sekoita mehun joukkoon ja kaada vuokaan, laita takaisin kylmään.

Ite muutin alkuperäistä ohjetta (enkä taaskaan muista kenen sivuilta sen löysin) hiukan; siinä mm. kiilteeseen tuli liivatteiden sijaan hyytelösokeria, mutta koska sitä ei itseltäni löytynyt korvasin sen liivatteilla. Kiille oli jo hiukan ehtinyt hyytymään, kun mieleeni tuli että olisiko siihen pitänyt lisätä sokeria hiukan, joten tyhmänä menin ripottelemaan pinnalle hiukan sokeria ja sen takia pinnalla on tuollaisia kosteita läikkiä (ainakin oletan että se johtuu juuri tästä).