440545.jpg

8 munan pohja

Vadelmamousse:

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 -2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300-400 g vadelmia soseutettuna

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ranskankermaseokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Valkosuklaamousse:

2 munaa

½ dl sokeria

2,5 dl vispikermaa

200g valkosuklaata

5 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa. Kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa kakku irtopohjavuokaan; laita pohjalle ensin kakkupohja, kaada sen päälle valkosuklaatäyte, laita keskimmäinen osa kakkupohjasta ja kaada vadelmamousse päälle. Joudut luultavasti käyttämään kahta (mielellään) samankokoista irtopohjavuokaa päällekkäin. Laita hyytymään kylmään seuraavaksi päiväksi.

Irrota kakkuvuoat. Tasoita reunan pintaa lastalla tai veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata vadelmat, sekoita vadelmiin sokeria maun mukaan. Levitä lastalla kermavaahtoa kakun päälle ja reunalle. Levitä vadelmat kakun päälle ja pursota kermavaahdolla haluamallasi tavalla.

Koristeluun:

n. 5 dl vispikermaa

n. 400 g pakastevadelmia

sokeria maun mukaan

440534.jpg

Tuossa kuva vielä koristeen kanssa, oli siis ristiäiskakkuna.