440537.jpg

150g margariinia

1,5dl sokeria

2 munaa

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Päälle:

Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Koristeeksi:

1 rkl vettä

1dl tomusokeria

punaista elintarvikeväriä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen, värjää halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Pursota seosta marmeladiraidan viereen. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.

Itse leikkasin myös pitkiltä reunoilta pois, sillä olivat melko epätasaiset ja taikina levisi uunissa melko paljon.