419951.jpg

1 Iso lehtitaikinalevy

400 g jauhelihaa

2 dl keitettyä riisiä

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

mustapippuria

suolaa

cayannepippuria

1 kananmuna

Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se leivinpellin kokoiseksi. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Mausta. Ota pannu liedeltä pois ja sekoita joukkoon riisi sekä muna. Levitä täyte taikinalevyn keskelle, nosta reunat keskelle ja nipistä kiinni keskikohta sekä reunat. Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa 30-40 min.

Itse käytin taikinana Sunnuntain Isot Lehtitaikinalevyt-pakettia, jossa on 2 levyä. Kaulin molemmat noin pellin kokoiseksi, toiselle levitin täytteen koko taikinalle (noin sentin jätin reunoille tilaa ettei täyte pursu ulos) ja nostin toisen levyn täytteen päälle ja painelin reunat haarukalla kunnolla kiinni. Paistoin piirakkaa puolisen tuntia ja koska se näytti olevan valmis otin sen pois uunista, pohjataikina kuitenki jäi melko kovaksi (sai käyttää voimaa että sai palan leikattua) ja laitoinkin takaisin uuniin mutta edelleenkin pohja oli hiukan kova, mutta muuten piirakka oli tosi rapea eikä sitä kovuutta suussa huomannut.