419952.jpg

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl kuminaa

1 punainen paprika (voi käyttää eri värejä niin saa pirteämmän näköisen)

400 g jauhelihaa

1 tl sokeria

1 tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

½ dl chilikastiketta tai salsaketsuppia

Kuori ja paloittele sipulit. Jauha kuminansiemenet huhmaressa. Pese paprikat, poista siemenet ja paloittele. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit ja mausteet ja paista hetki. Lisää paprika, tomaattimurska, pavut ja chilikastike. Hauduta pataa n. 20 min. Lisää ketsuppi ja tarkista maku. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

Itse en käyttänyt kuminaa enkä chilikastiketta tai ketsuppia. Melko samanlainen maku kuin Chili con carnessa, mutta hyvä se on kokeilla välillä jotain uutta. Ohjeen löysin Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä. Pahoittelen huonoa kuvaa.