Pohja:
n. 200 g Digestive-keksejä
75-80 g rasvaa sulatettuna
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk säilykepersikkaa
0,5-1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2,5 dl vispikermaa
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua + persikan lientä tilkka
Kiille:
2 prk persikkasosetta (esim. Bona tai Piltti)
3 liivatetta + vettä
Koristeluun:
persikanviipaleita
sokerihelmiä
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon rasvasula. Levitä voideltuun irtopohjavuokaan. Soseuta persikat ja sekoita joukkoon tuorejuusto,sokerit sekä vaahdotettu kerma. Liota liivatteita 5-10 min kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja sulata kiehuvaan sitruuna/persikkaliemeen. Sekoita liivateseos tuorejuusto-kermaseokseen ja levitä vuokaan tasaisesti. Laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi. Liota liivatteita taas kylmässä vedessä, purista ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita persikkasoseen joukkoon ja levitä sose vuokaan täytteen päälle mahdollisimman tasaisesti. Hyydytä taas kylmässä pari tuntia ja koristele sitten haluamallasi tavalla.
Kommentit