2 dl vispikermaa

250 g maitorahkaa

1 tl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

3/4 tl jauhettua neilikkaa

3 munaa

1 dl sokeria

3 dl pakastepuolukoita

0,5 dl sokeria

Hienonna kohmeiset puolukat 0,5 desin sokerin kanssa monitoimikoneessa mahdollisimman sileäksi. Sekoita rahka ja mausteet keskenään, lisää joukkoon vatkattu kerma. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, ja sekoita rahkaseokseen. Lisää vielä puolukkasose ja sekoita. Kastele 1,8 l vuoka kylmällä vedellä, kaada jäädykemassa vuokaan. Peitä vuoka ja jäädytä vähintään 5 tuntia. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluastiaan. Anna jäädykkeen pehmetä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ohje Pirkalta.