1245747052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3-4 omenaa

2 rkl voisulaa

3 rkl fariinisokeria

2 tl kanelia

(1 tl jauhettua inkivääriä)

Taikina:

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

1,5 dl öljyä

1 dl vettä

Vuoraa halkaisijaltaan n. 22 cm:n vuoka leivinpaperilla ja ripottele pohjalle 2 rkl sokeria. Kuori omenat ja viipaloi ne, asettele viipaleet vuoan pohjalle ja valuta päälle rasva. Sekoita loppu sokeri ja kaneli (sekä halutessasi inkivääri) keskenään ja ripottele omenien päälle. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää munat, öljy ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina omenoiden päälle ja paista vielä 45-55 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja kumoa lautaselle.

Ohje on Prinsessa-lehdestä!