Pohja:

3 dl jauhoja (esim. 2dl vehnäjauhoja 1dl sämpyläjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

100 g margariinia

0,5 dl vettä

Kastike:

1 sipuli

öljyä

1,5 dl soijarouhetta

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1-1,5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

mustapippuria, oreganoa

ripaus sokeria

Päälle:

2 dl kermaviiliä

1,5 rkl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

kardemummaa, kanelia, neilikkaa, mustapippuria

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet sekaisin, lisää pehmeä rasva ja vesi ja sekoita. Levitä piirakkavuokaan ja laita kylmään täytteen teon ajaksi. Kuullota silputtua sipulia hetki öljytilkassa, lisää soijarouhe, murska, vesi, liemikuutio ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen 10 min. Levitä kastike pohjan päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon vehnäjauhot ja mausteet ja levitä kastikkeen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ohjeen löysin Hedelmäpommista, hieman muokkasin sitä omaan makuun.