3 dl vettä

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

2 dl Nalle-ohrahiutaleita

1 pss kuivahiivaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl rypsiöljyä

Yrttiöljy:

0,25 dl rypsiöljyä

ripaus mustapippuria

0,5 tl timjamia

Sekoita 42-asteiseen veteen sokeri ja suola. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita veteen. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Kohota n. 30 min. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan, nosta palat pellille ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi. Kohota taas n. 30 min. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele pinta yrttiöljyllä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Alkuperäinen ohje on Nallen ohrahiutale-paketista, muokkasin sitä hieman omaan makuun sopivaksi.