1818994.jpg

4 munan pohja
Kostutus:
mehua
Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g vadelmia soseutettuna
100 g valkosuklaata
Koristelu:
2 dl vispikermaa
1 pkt punaista marsipaania
tomusokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit sekä vaahdotettu kerma keskenään ja jaa kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vadelmasose ja toiseen sulatettu suklaa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita puoliksi täytteiden joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa kakku kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita kylmään hyytymään seuraavaan päivään saakka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se keoksi kakun pinnalle ja nosta päälle pyöreäksi kaulittu marsipaanilevy. Koristele tomusokerilla.

Melkein kannattaa varmuuden vuoksi laittaa 7 liivatetta tuohon täytteeseen, sillä minulla se jäi yhdestä kohtaa hiukan löysäksi. Liekö sitten sekoittanut huonosti vai mistä johtuu. Marsipaanistakin kaulin hiukan huonon mallisen levyn, joten jouduin muutamasta kohtaa paikkaamaan ettei kakkua näy.