1449562.jpg
Juuri:
2,5 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
2 dl vehnäjauhoja
Taikina:
1 tl suolaa
3-4 dl jauhoja (käytin vehnä ja ruis)
2 rkl öljyä
Sekoita hiiva 2 desiin vehnäjauhoja ja sekoita ne kädenlämpöiseen veteen. Peitä liinalla ja anna seistä 10-15 min. Kun neste kuplii, lisää suola ja jauhot vähitellen kädellä alustaen. Lisää öljy ja muotoile sämpylöiksi. Kohota ja paista 225 asteessa n. 10 min.

Pitkästä aikaa kun kiinnostus riittää johon tälläiseen, niin tietysti unohdin öljyn taikinasta. Noh, voitelin sitten kohonneiden sämpylöiden pinnan öljyllä. Eikä sitä öljyn puuttumista kyllä huomannut ollenkaan, olivat ainakin vähärasvaisia =)