1115918.jpg

1115921.jpg

 

Pohja:

150-200 g pipareita

75-100 g margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

2 munaa

0,5 tl kanelia

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl neilikkaa

5 liivatelehteä

1 dl glögiä

Kiille:

3 dl glögiä

4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Levitä irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se sekä mausteet juustoseokseen. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min. Sulata liivatteet kiehuvaan glögiin. Jäähdytä vähän aikaa ja sekoita kerma-juustoseokseen. Levitä täyte vuokaan tasaisesti. Laita kylmään hyytymään ainakin pariksi tunniksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min, sulata ne tilkkaa kiehuvaa glögiä. Sekoita liivateseos glögiin ja kaada jäähtynyt glögi tortun päälle. Laita taas kylmään ainakin pariksi tunniksi. Koristeena on kanelitangot.

Ohje on Hellapoliisilta. Pojallamme oli itsenäisyyspäivänä nimipäivä, tein sen kunniaksi tätä glögitorttua, tähtipullia sekä tätä jauhelihapiirakkaa, josta ei kylläkään tullut nyt kuvaa otettua.