1066591.jpg

400 g jauhelihaa

2 pientä sipulia

2 tl suolaa

valkosipulirouhetta

1 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

7 dl vettä

1 lihaliemikuutio

mustapippuria

1 rkl pizzamaustetta

1 - 1,3 kg jauhoista perunaa

150 g juustoraastetta

Paista jauheliha kypsäksi suuressa kattilassa, lisää hienonnetut sipulit ja kääntele hetki. Mausta suolalla ja valkosipulirouheella. Lisää murska, pyre, vesi, liemikuutio ja mausteet. Viipaloi perunat ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Kypsennä n. 15 min. Kaada puolet seoksesta suureen voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle juustoraaste (voit jättää vähän talteen, jos haluat kuorruttaa pinnan juustolla) ja kaada loppu seos päälle. Paista 200 asteessa 30-40 min. Lisää päälle halutessasi loput juustoraasteesta ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.

Ohje on Me -lehden Ruokakirjasta.