1090547.jpg

1090550.jpg

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

mehua

Täyte:

250 g mansikoita

1 prk rahkaa

1 prk vispikermaa

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

4 liivatetta

Koristelu:

300 g mansikoita

4 dl kuohukermaa

Valmista pohja ensin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhdistetyt kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min. Jäähdytä. Soseuta mansikat esim. tehosekoittimessa, sekoita ne rahka, vatkattu kerma ja sokerit keskenään. Laita liivatteet kylmään veteen 5 min. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatteet veteen. Sekoita täytteen joukkoon hyvin. Leikkaa kakkupohja 3 osaan ja kokoa se kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Laita ensin pohjapala, kostuta se mehulla ja kaada puolet täytteestä päälle. Nosta keskimmäinen pala päälle, kostuta se ja kaada loput täytteestä päälle. Nosta vielä viimeinen pohjapala päälle ja kostuta se ja laita kakku kylmään hyytymään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.