1058754.jpg

Leipä:

6 dl vettä

3 rkl öljyä

2 tl sokeria

½ tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

1,4 l vehnäjauhoja

Kostutus:

5-6 dl lihalientä

Täyte:

300 g kinkkukuutioita

n. 100 g basilika-chilituorejuustoa

1 prk kermaviiliä

1 prk Creme Fraichea

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

Koristelu:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk kermaviiliä

palvikinkkuleikettä

meetvurstia

kurkkua

Kuumenna vesi ja öljy n. 42 asteiseksi, lisää suola, sokeri ja pieneen määrään jauhoja sekoitettu hiiva. Alusta taikinaan melkein kaikki jauhot (jätä pari desiä). Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota 40 min. Vaivaa taikinaan loput jauhot, laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kohota 40 min. Paista 250 asteessa 10 min, sammuta uuni ja paista vielä 20 min. Jäähdytä.

Leikkaa leivästä kuori pois, päältä, pohjasta ja sivuilta. Leikkaa leipä niin moneen osaan poikittain kuin haluat. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kostuta leipää ensin lihaliemellä, levitä päälle täytettä ja nosta seuraava pala leipää päälle ja jatka samalla tavalla. Päälle tulee leipä joka kostutetaan lihaliemellä. Kääri kakku kelmuun ja laita maustumaan kylmään seuraavaan päivään.

Sekoita tuorejuusto ja kermaviili, levitä seos leivän reunoille ja päälle. Koristele haluamallasi tavalla.