798464.jpg

Leipä:

2,75 dl vettä

vajaa 0,5 dl öljyä

1 pss kuivahiivaa

n. 6 dl vehnäjauhoja

1 tl paprikajauhetta

1-2 rkl oreganoa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

chilimaustetta

Täyte:

300 g kinkkukuutioita

2 dl vispikermaa

1 maustekurkku

1 punainen paprika

2,5 dl juustoraastetta

n. 100 g valkosipulituorejuustoa

2 tl sitruunamehua

sinappia, suolaa, sokeria, persiljaa

Kostutukseen:

n. 5 dl lihalientä

Koristelu:

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Creme Fraichea

kurkkua

juustoraastetta

kinkkukuutioita

paprikaa

Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon mausteet, kuivahiiva ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota n. 20 min liinan alla. Vaivaa taikinaa pöydällä jauhoissa ja laita irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Taputtele tasaiseksi ja kohota n. 30 min. Paista 175 asteessa n. 30 min, anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt leipä kolmeen osaan. Leikkaa maustekurkku ja paprika kuutioiksi, vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla, laita pohjalle ensin päälimmäinen leivänviipale, kostuta lihaliemellä ja levitä puolet täytteestä päälle. Nosta keskimmäinen viipale päälle, kostuta ja levitä loppu täyte päälle. Nosta alimmainen leivänviipale päälle ja kostuta sekin lihaliemellä. Kääri kelmu leivän päälle ja laita kylmään maustumaan seuraavaan päivään. Irrota vuoan reuna ja kumoa kakku tarjoiluastialle, ota kelmu pois. Sekoita tuorejuusto ja Creme Fraiche ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele.

Ohje Marielta.