Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
1 prk kuningatarsosetta
0,5 - 1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
muutama tuore mansikka
Kostutus:
2-3 dl rypälemehua
Koristelu:
vispikermaa vaahdotettuna
tuoreita mansikoita
sokerihelmiä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja paista syvässä uunivuoassa 225 asteessa 6-8 min. Leikkaa pohja jäähtyneenä kahteen osaan niin, että saat kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen muut täytteen aineet paitsi mansikat. Levitä toiselle kostutetulle pohjalevylle täytettä ja ripottele viipaloidut mansikat päälle. Nosta toinen levy päälle, kostuta se ja levitä täyte sen pinnalle. Levitä kakun reunoille kermavaahtoa, levitä mansikat keskelle kakkua ja pursota reunoille ruusukkeita (voit tietysti pursottaa myös reunat, mutta itse en viitsinyt sillä kakun korkeus oli niin pieni ja reunat röpelöiset). Tipauta sokerihelmi ruusukkeen keskelle.
Kommentit