535340.jpg

Pohja:

6 munaa

2,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

8 rkl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää siivilän läpi jauhot. Kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan, paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Vadelmamousse:

6 liivatetta

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 dl vispikermaa

200 g pakastevadelmia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta sulaneet vadelmat ja sekoita joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna puoli desiä vettä ja liota liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki. Kaada vadelmaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

Kostutus:

sekamehua

Päälle:

vadelmia

kermavaahtoa

Kokoa kakku irtopohjavuokaan (itse käytin kahta vuokaa,toisesta pelkkää reunaosaa koska kakusta tulee niin iso). Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita vuoan pohjalle yksi osa, kostuta pohjaa ja levitä päälle puolet moussesta. Laita päälle toinen osa pohjasta ja kostuta taas ja levitä loput moussesta ja nosta viimeinen osa pohjasta päälle ja kostuta mehulla. Anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Levitä kermavaahtoa päälle ja hieman reunoille. Levitä vadelmat päälle ja pursota haluamallasi tavalla.

Vatkasin koristelua varten 6 dl vispikermaa, ja silti tuntui loppuvan kesken, juuri ja juuri riitti joka paikkaan. Sen takia pursotuksestakin tuli huono joltain kohdilta. Koristeeksi laitoin synttärisankarin nimellä olevan leikkiauton, alustana on marsipaanista tehty "ruoho".