497266.jpg

n. 5cm:n pala purjoa

1 sipuli

8 pientä perunaa

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

½ tl timjamia

1/4 tl mustapippuria

½ tl suolaa

1-2 dl maitoa

persiljaa

Laita viipaloitu purjo, silputtu sipuli ja lohkotut perunat kattilaan veden kanssa ja kuumenna. Lisää liemikuutio ja mausteet persiljaa lukuun ottamatta. Keitä n. 25 min ja soseuta keitto liemineen. Kuumenna uudestaan ja lisää maitoa (tai kermaa) haluamasi määrä. Ripottele pinnalle tuoretta silputtua persiljaa. Seuraksi paistoin leipäkrutonkeja. Leikkaa haluamasi määrä paahtoleipää kuutioksi. Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja kääntele leivänpaloja sen aikaa että saavat väriä ja tulevat rapeiksi.