533353.jpg

Pohjana on kaksi kertaa neljän munan pohja:

4 munaa

1 1/4 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

4 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää siivilän läpi jauhot. Kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Itse tein suorakaiteen muotoisessa vuoassa kahdesti pohjan, kuvittelin että pohja olisi noussut hieman enemmän, mutta koska ei niin oli pakko paistaa vielä toinen samanlainen pohja.

Täyte:

mansikkahilloa

1 dl kermavaahtoa

½ pkt maitorahkaa

sokeria maun mukaan

Kostutukseen:

maitoa + vanilliinisokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokeri. Kostuta kakkupohja vanilliinisokerilla maustetulla maidolla, levitä ensin pohjan päälle hilloa ja sitten vielä kerma-rahkaseosta. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kostuta sekoin mehulla ja laita kylmään maustumaan. Tämä määrä täytettä riitti juuri yhteen väliin noin 25 x 30 cm:n kokoisessa pohjassa.

Koristeluun:

4 dl kermaa vaahdotettuna

Sokericreme:

250 g suolatonta voita

1 prk (500g) tomusokeria

2 rkl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

elintarvikevärejä

Vatkaa pehmeää voita niin, että siitä tulee vaaleaa. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito, vaniljasokeri ja loppu siivilöity tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.