517389.jpg

6 munan pohja:

6 munaa

2,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

8 rkl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vaniljakiisseli:

2 dl kuohukermaa

2 dl maitoa

1/4 dl sokeria

1/2 dl maissitärkkelystä

2 keltuaista

2 tl vanilliinisokeria

2 prk Piltti päärynäsosetta

Kostutukseen:

maitoa

vanilliinisokeria

Kinuski:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

Pursotus:

5 dl kuohukermaa

Vaahdota munat ja sokeri, lisää siivilän läpi yhdistetyt jauhot. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan. Paista 180-200 asteessa n. 40 minuuttia.

Mittaa kattilaan kerma, maito, sokeri, tärkkelys ja keltuaiset, kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä ja mausta vanilliinisokerilla.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmainen levy vanilliinisokerilla maustetulla maidolla, levitä vajaa purkillinen päärynäsosetta pohjan päälle, levitä soseen päälle vielä puolet vaniljakiisselistä. Nosta seuraava pohjalevy päälle ja tee samallalailla. Nosta lopuksi viimeinen osa pohjasta päälle ja kostuta maidolla. Anna maustua kylmässä ainakin muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kinuski. Laita kattilaan kerma ja sokeri ja anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia välillä sekoittaen kunnes kinuskista tulee paksumpaa. Voit kokeilla onko kinuski valmista pudottamalla lusikalla pienen nokareen kinuskia kylmään veteen. Jos kinuski pysyy nokareena eikä leviä, se on valmista. Anna kinuski jäähtyä 5-10 min ja kaada kakun päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita pursotinpussiin. Pursota haluamallasi tavalla.

Itsellä ei tässä kakussa oikein onnistunut tuo pursotus. Niinkuin kuvasta näkyy, niin pohja paistoi paikoittain pursotuksen läpi ja päällisen pursotus meni aivan pieleen. Eipä tuo siltikään haitannut, sillä kakku oli mielestäni todella hyvää!