440525.jpg

4 munan pohja

Sitruunatäyte:

4 dl vispikermaa vaahdotettuna

1 prk Keijun sitruunatuorejuustoa

sokeria maun mukaan

3 prk Bonan persikkasosetta

Vaniljakiisseli:

2 dl kermaa

2 dl maitoa

1/4 dl sokeria

½ dl maissitärkkelystä

2 keltuaista

2 tl vaniljasokeria

3 rkl aprikoosihilloa

Kakun päälle:

1 pkt vaaleanpunaista marsipaania

Täytteiden aineet olisi saanut puolittaa, sillä täytettä tuli paljon ylimääräistä näillä ohjeilla!

Sekoita sitruunatäytteen aineet keskenään. Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna ja sekoita huolellisesti kunnes kastike kiehahtaa. Siirrä jäähtymään. Mausta vaniljasokerilla ja hillolla.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, levitä kumpaankin väliin eri täytettä. Levitä vielä sitruunatäytettä reilusti kakun päälle niin että kakusta tulee pyöreähkö. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin kaksinkertainen kakun halkaisijaan nähden. Nosta levy kakun päälle. Koristeeksi tein kaksi marsipaaniruusua.

Ikävä kyllä marsipaani oli imenyt kosteutta ja päällä ollut kelmu jäi niin hyvin marsipaaniin kiinni, että osa marsipaanista lähti irti. Tomusokerilla sai jotenkuten piilotettua virheet.