663572.jpg

Pohja:

n. 200 g digestivekeksejä

n. 70 g voisulaa

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 dl vispikermaa

vajaa 2 dl kinuskikastiketta

5 liivatetta + 0,5 dl vettä

Kuorrute:

3 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

Hienonna keksit ja sekoita voisula joukkoon. Levitä irtopohjan vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kinuskikastike. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta vesi, ja sulata puristetut liivatteet siihen. Sekoita juustoseos ja kermavaahto keskenään, sekoita hyvin joukkoon jäähtynyt liivateseos. Kaada pohjan päälle vuokaan ja laita kylmään ainakin muutamaksi tunniksi. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes saostuu (n. 20-30 min). Jäähdytä vähän aikaa ja kaada kakun päälle ja laita takaisin kylmään vielä muutamaksi tunniksi.

663569.jpg