485031.jpg

Pohja:

3 munaa

1 1/4 dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 dl kuohukermaa vaahdotettuna

½ prk rahkaa

½-1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

mansikkahilloa

kerma-vesiseos ja vanilliinisokeria kostutukseen

Sokericreme:

250 g suolatonta voita

1 prk (500g) tomusokeria

2 rkl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

elintarvikevärejä

Vatkaa munat ja sokeri, lisää yhdistetty jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä!

Sekoita kermavaahto, rahka ja sokerit keskenään. Sekoita kermatilkkaan vettä sekä vanilliinisokeria. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, ja kostuta alin kerros. Levitä mansikkahilloa pohjan päälle ja levitä varovasti hillon päälle kerma-rahkaseos. Nosta pohjalevy päälle ja tee seuraava kerros samalla tavalla. Nosta viimeinen pohjalevy päälle ja kostuta, nosta kylmään maustumaan mielellään seuraavaan päivään.

Vatkaa pehmeää voita niin, että siitä tulee vaaleaa. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito, vaniljasokeri ja loppu siivilöity tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Ota sokerikreemi erillisiin pikkupurkkeihin ja värjää haluamillasi väreillä. Pursota kakun päälle haluamallasi tavalla.

Itse pursotin myös reunoille sokerikreemiä, joka on todella makeata joten ensi kerralla laitan kermavaahtoa reunoille.