sunnuntai, 17. elokuu 2008
Mustanpekan mehevä kasvispiirakka
Pohja:
125 g margariinia sulatettuna
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl vettä
Täyte:
1 sipuli
2 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 pkt Musta Pekka-juustoa
0,5 tl suolaa
3 munaa
2 dl ruokakermaa
Sekoita jauhot rasvan joukkoon, lisää muut aineet ja sekoita. Levitä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipuli ja raasta porkkanat ja kesäkurpitsa. Kuumenna tilkka öljyä ja kiehauta vihanneksia siinä kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää joukkoon paloiteltu juusto ja suola. Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää keskenään sekoitetut munat ja kerma joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Pohjan ohje on Marien jauhelihapiirakasta peräisin ja piirakan idea on Pirkasta.
Unohdin ottaa pelkästä piirakasta kuvan, mutta tuossa kuvassa piirakka on ylhäällä oikealla.
Kommentit